Over het feestjaar

In 2019 viert Vrije Universiteit Brussel dat ze 50 jaar 'vrij' is. 50 jaar, dat is 'vrij jong' voor een universiteit. Noem ons dus gerust een moderne universiteit. Maar wel één met een oude ziel. De wortels van ons universiteit project liggen immers in de oprichting van de Université Libre de Bruxelles (ULB) in 1834, waarmee we dus al 185 jaar verbonden zijn. Daarom vieren VUB en ULB een academiejaar lang feest.

Zusteruniversiteiten VUB en ULB werken vandaag zeer nauw samen in onderwijs en onderzoek. Samen streven ze naar een grotere verbondenheid tussen hun universiteiten en hun thuisstad - wereldstad! - Brussel. Ze slaan de handen in elkaar om van het komende academiejaar één memorabel feest te maken met Brussel als prachtig decor. VUB en ULB zijn per slot van rekening universiteiten in, met en voor de metropool Brussel!

Duik de geschiedenis is

50 jaar kritisch denken. Dat kan tellen. Het CAVA-archief bracht de meest memorabele momenten in kaart. Ontdek de VUB-mijlpalen aan de hand van een tijdlijn of laat je door meeslepen doorheen de VUB-geschiedenis aan de hand van verschillende thema's.  

Vier met ons mee!

VUB viert een jaar lang feest. Noteer alvast deze data in je agenda en vier mee! Wekelijks komen er nieuwe events bij. Blijf deze website dus regelmatig bezoeken voor een update.

Deel je herinneringen

Het hele jaar door blikken we terug op het ontstaan en de evolutie van onze Alma Mater. Daarvoor verzamelt het CAVA-archief straffe verhalen, grappige anekdotes, leuke weetjes en toffe filmpjes en foto’s. Student, alumni, professor, ATP’er, onderzoeker: deel je verhaal met CAVA en de hele VUB-gemeenschap.

Duik je zolder op, stof je fotoboeken af, screen je floppy disks, deel je herinneringen met VUB en de rest van de wereld en maak van dit feestjaar een memorabel jaar!